Kort nieuws: Vechtpartij op busstation Utrecht

REGIO - In Utrecht heeft de politie vannacht ingegrepen bij een vechtpartij op het busstation. Twee mannen waren slaags geraakt, maar volgens het 29-jarige slachtoffer was er geen aanleiding.
Hij kreeg klappen in zijn gezicht van een 41-jarige Utrechter. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau.
* Theater De Lampegiet in Veenendaal stevent af op een recordseizoen. Directeur Kop verwacht in juni de magische grens van 60.000 bezoekers te passeren. Dat is ruim 15% meer dan het vorige seizoen en opvallend in het licht van de kredietcrisis. Het succes lijkt te verklaren door een breder aanbod en extra veel cabaret
* In Montfoort is een alcoholcontrole gehouden zonder resultaat. De politie stond op de rotonde bij de Willeskop. In totaal moesten dertig bestuurders blazen.
* In Ede is dinsdagvond een pizzeria overvallen. Rond kwart over acht werd personeel van de pizzeria aan het Rozenplein onder schot genomen. De twee mannen met bivakmutsen eisten geld, sloten de medewerkers op en gingen er vandoor. Een collega die later binnenkwam, kon het personeel bevrijden.
* Vitras/CMD blijft huishoudelijke hulp leveren in De Bilt. Dat zijn de gemeente en de zorgaanbieder overeengekomen. Vitras had eerder opgezegd, omdat het de hulp niet langer kostendekkend kon leveren. Voor dit jaar kost dat de gemeente 150.000 euro meer dan gepland.
* De bouw van het nieuwe stadhuis in Nieuwegein is officieel bezegeld. Burgemeester De Vos en de bouwbedrijven Bam en Ballast Nedam hebben hun handtekening gezet. In april starten de bouwwerkzaamheden, eind 2010 zal het hoogste punt worden bereikt en een jaar later wordt de oplevering verwacht.
* Het Utrechtse bureau jeugdzorg heeft de grootste knelpunten in de organisatie opgelost. Dat staat in de eindrapportage die de raad van bestuur heeft opgesteld. De afgelopen jaren is er veel geruziet tussen de provincie en het bureau jeugdzorg over de kwaliteit van de dienstverlening. Dankzij investeringen van de provincie moeten de problemen nu achter de rug zijn.
* Utrechtse bedrijven met minder dan tien werknemers kunnen subsidie krijgen voor veiligheid. De stad doet mee met een de pilot Veiligheid Kleine Bedrijven van het Rijk. Ondernemers moeten dan de aanbevolen maatregelen overnemen, die criminaliteit en fraude tegengaan. Als ze dat doen, wordt dat voor de helft betaald door de gemeente, tot een maximum van 10.000 euro.
* De verkoop van energiebedrijf NUON baart de SP in Amersfoort kleine zorgen. De gemeente Amersfoort heeft een aandeel van 0,007 procent in het bedrijf en de SP wil de waarde weten. Verder vreest de fractie dat de invloed van Nederlandse overheden op de prijs bij verkoop van NUON verdwijnt.
* Het Boekenweekgeschenk geldt op 15 maart weer als gratis treinkaartje. Op 15 maart gaat de Boekenweek van start. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Tim Krabbé. Hij zal op 15 maart in de trein tussen Haarlem en Utrecht snelschaken met andere reizigers. Aansluitend wordt in de stationshal van Utrecht Centraal een partij levend schaak gespeeld.
* Armin van Buuren zal op 7 maart plaatjes draaien tijdens het dansfeest Trance Energy in Utrecht. De nummer 1-dj van de wereld vormt 's nachts het hoogtepunt van de zestiende editie. Ook de nummer drie van de wereld, de Duitser Paul van Dyk, zal er bij zijn in de Jaarbeurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.