Kort nieuws: Parkeren bij Cityplaza duurder

UTRECHT - De auto parkeren bij Cityplaza in Nieuwegein wordt duurder. Automobilisten moeten meer betalen voor parkeren op straat en in de parkeergarage. De verhoging gaat in op 1 maart.
* De Universiteitsbibliotheek op de Utrechtse Uithof gaat experimenteren met nachtelijke openingstijden. De komende tentamenperiodes blijft de bieb open tot drie uur 's nachts. Als er geen behoefte blijkt te zijn aan de ruimere openingstijden, blijft het bij dit experiment.
* Een studente van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht krijgt een prijs voor haar onderzoek naar kanker bij honden. De 21-jarige Floryne Buishand levert met haar onderzoek een belangrijke bijdrage aan het bestrijden van kanker bij gezelschapsdieren.
* Getuigen van een vernieling in IJsselstein hebben drie jongens in afwachting van de politie in een lege tram gezet. De jongens van 12 en 13 jaar uit IJsselstein worden verdacht van de vernieling van een tramabri aan de Praagsingel.
* Het project Veilig Wonen in de Amersfoortse wijk Liendert is succesvol verlopen. Dat blijkt volgens de gemeente uit een evaluatie van de brandweer. Het brandveiligheids- en anti-inbraakproject werd in 2008 gehouden.
* Bij een grote verkeerscontrole op de Straatweg in Breukelen zijn 18 bekeuringen uitgedeeld en is een auto in beslag genomen omdat het stuur los zat. De meeste bonnen waren voor het bellen in de auto en het niet-dragen van de gordel.
* Wie heeft het beste idee voor verbetering van de kwaliteit en veiligheid van water? Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht reikt dit jaar weer een prijs uit voor het beste idee. De winnaars worden bekend gemaakt op 22 april.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.