Meer bomen aan Catharijnesingel

UTRECHT - De gemeente wil veel meer bomen langs de hernieuwde Catharijnesingel plaatsen dan tot nu was ingepland. Wethouder Harm Janssen zei dat vanmorgen tijdens een persgesprek over het Stationsgebied.
De bedoeling is nu dat behalve bomen aan het water, ook een hele rij bomen aan de andere kant van de weg ter hoogte van het Smakkelaarsveld worden geplaatst. Ook staat in de nieuwe plannen meer groen ingetekend aan de andere kant, ter hoogte van de V&D.
Momenteel bekijkt de gemeente het herziene plan en worden gesprekken met belanghebbenden gevoerd.
De bomen die worden gepland zullen zo groot mogelijk zijn, maar gezien de geringe diepgang vanwege ondergrondse parkeergarages zal het niet gaan om meters hoge volgroeide bomen.
In maart komt de gemeente met een nieuwe 3d-film waarmee een virtueel kijkje in het gebied genomen kan worden.

POORTGEBOUW

In december vroeg de stad haar burgers naar hun mening over de plannen voor de singel. Behalve de roep om meer groen, was er kritiek op de komst van een groot gebouw dat boven het water wordt geplaatst en waren er zorgen over de fietsroutes, die deels door het gebouw heengaan.
Hoewel het te bouwen poortgebouw van Corio niet wordt geschrapt, heeft de gemeente wel aangegeven dat de fietsroutes duidelijker ingepast moeten worden in het ontwerp van het gebouw.
De architecten zijn nu druk doende de fietsroutes beter vorm te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.