Marokkaans parlementslid voor rechter

UTRECHT - Een Marokkaans parlementslid moet op 27 april voor de rechter verschijnen wegens bijstandsfraude in Utrecht. De Utrechtse oud-wethouder Hans Spekman, tegenwoordig Tweede Kamerlid voor de PvdA, deed jaren geleden al aangifte tegen de politicus en zijn echtgenote.
De man, die destijds in de Utrechtse wijk Lombok woonde, zou tussen 1992 en 2002 ten onrechte 130.000 euro hebben opgestreken. Ook bleek hij meerdere huizen in Marokko te bezitten.
Spekman deed aangifte, maar zei indertijd dat hij werd tegengewerkt door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat volgens hem bang was dat de relatie tussen Nederland en Marokko verstoord zou worden.
Dat de vermeende fraudeur zich nu toch voor de rechter moet verantwoorden blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken op kamervragen van Spekman.
Spekman toont zich tevreden dat ook mensen in een hoge positie wordt aangepakt. "Als ik streng ben naar Jan met de pet, dan kan ik iemand met een hoge hoed niet laten lopen," aldus de sociaal-democraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.