RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dierenpark Amersfoort laat jonge wolven inslapen

AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort heeft drie van de vier jonge wolven moeten afmaken. De dieren werden belemmerd in hun ontwikkeling en groei. Door een afwijking konden ze al geruime tijd slecht zien.

"Zo konden zij bijvoorbeeld hun voedsel zeer moeilijk vinden, waardoor zij achterbleven in groei en zelfstandigheid", laat het dierenpark via zijn website weten. "De ernst van de afwijking werd steeds duidelijker en daarom is op basis van dierenwelzijn besloten de wolven in te laten slapen."

De dieren werden in juni vorig jaar geboren. Het was voor het eerst dat een wolvenpaar in Amersfoort zelf het leven schonk aan welpjes. Ouders Leik en Valtra kregen vier kleintjes, twee vrouwelijke en twee mannelijke exemplaren.

Het zit Dierenpark Amersfoort niet mee wat de wolven betreft. In 2017 moesten de zusjes Ylva en Gaita worden afgemaakt, na een jaar in het nieuwe wolvenverblijf van de dierentuin. Ylva leed aan nierfalen en Gaita had een kankergezwel op haar poot. Daarna zat het dierenpark enige tijd zonder wolven.

Dierenpark Amersfoort is door de coronamaatregelen tot 25 mei gesloten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -