Ex-wethouder aangehouden wegens stalken

NIJKERK - Een oud-wethouder van de gemeente Twenterand is deze week opgepakt op verdenking van stalking van de
gemeentesecretaris van Nijkerk.
De oud-wethouder Bert L. is lid van de ChristenUnie. De partij bevestigde de aanhouding vrijdag. Het Openbaar Ministerie (OM) wil alleen kwijt dat een 49-jarige man uit Vriezenveen (Overijssel) woensdag is aangehouden wegens stalking. Hij heeft inmiddels bekend en wordt vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem, aldus het OM.
Gemeentesecretaris Mathilde Haalstra van Nijkerk werd de afgelopen weken herhaaldelijk lastig gevallen. De banden van haar auto werden lek gestoken en op diverse plekken in Nijkerk werden posters opgehangen met beschuldigende teksten.
De Nijkerkse gemeentesecretaris werkte eerder in dezelfde functie voor de gemeente Twenterand, waar de opgepakte oud-wethouder ook werkzaam was. De wethouder stapte in oktober 2007 op uit onvrede over het duale stelsel.
Over het motief van de verdachte wil het OM vrijdag niets zeggen. De ChristenUnie beschouwt de zaak als een privékwestie en wijst er op dat de oud-wethouder op het moment van zijn aanhouding wel partijlid was, maar geen openbare functie vervulde.
De gemeente Nijkerk hoopt dat met de aanhouding de rust terugkeert, aldus een gemeentewoordvoerder. Het gedoe rond de gemeentesecretaris maakte de tongen los in het dorp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.