RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Stichtse Vecht begon in coronatijd: 'Had me dit heel anders voorgesteld'

1/2
STICHTSE VECHT - Ap Reinders is 100 dagen burgemeester van Stichtse Vecht, maar tijd om zijn gemeente een beetje te leren kennen heeft hij niet gehad. Een paar weken na zijn installatie deed het coronavirus z'n intrede waardoor alle voorgenomen plannen werden geschrapt.

"Ik wilde bijvoorbeeld op de weekmarkten gaan staan om kennis te maken met de inwoners", vertelt Reinders. "Ik heb me op een hele andere manier moeten verdiepen in de gemeente. Veel is telefonisch gegaan en ik heb nog kunnen meelopen met politie en brandweer. En ben zelf ook met de auto door de gemeente gereden. Maar ja, al die andere dingen, die kunnen we hoop ik straks weer oppakken."

VIDEOBOODSCHAPPEN

De gemeenteraad leidt Reinders nu in een lege zaal met raadsleden digitaal op afstand. Inwoners probeert hij toch toe te spreken, via Twitter bijvoorbeeld of met videoboodschappen.

"Ik had me dit heel anders voorgesteld. Het is natuurlijk een enorme tegenvaller om zo van start te gaan als burgemeester, maar tegelijkertijd, het overkomt ons allemaal en dat betekent gewoon dat we ons moeten aanpassen."

Ap Reinders is 100 dagen burgemeester van Stichtse Vecht


CRISIS

Reinders is plotseling burgemeester in crisistijd en hij mag gelijk aan de bak. Met openbare orde en veiligheid. Daarnaast spreekt hij met nabestaanden van coronaslachtoffers.

"Dan hoor je natuurlijk hele trieste verhalen. Mensen die geen afscheid hebben kunnen nemen of althans niet op de manier zoals ze dat hadden gewild. Tegelijkertijd het verdriet maar ook de oproep van: 'burgmeester, maak duidelijk dat die coronamaatregelen er niet voor niets zijn."

PADEN OP DE LANEN IN

Twee keer per week is Reinders nu op het gemeentehuis in Maarssen, de rest van de tijd werkt ook hij vanuit huis: in Hoofddorp waar hij nu nog woont. Vanaf half juli hoopt hij in zijn nieuwe huis in Breukelen te kunnen en dan zijn gemeente nog beter te leren kennen.

"De paden op de lanen in! Naar al onze kernen. Op de fiets is het ook een hele mooie gemeente om te verkennen. Dus ik kijk er enorm naar uit."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -