RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM: geen nieuwe coronapatiënten in de Utrechtse ziekenhuizen

PROVINCIE UTRECHT - Opnieuw zijn er geen nieuwe patiŽnten in de regionale ziekenhuizen opgenomen vanwege een coronabesmetting. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM in Bilthoven dagelijks bekendmaakt. De afgelopen twee dagen kwamen er in de provincie Utrecht al geen patiŽnten meer bij. Alleen vrijdag steeg het aantal opnames nog licht.

Het aantal regiogenoten dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) vanwege een coronabesmetting staat nu op 851, hetzelfde aantal als gisteren. Ook zijn er de afgelopen dag geen nieuwe sterfgevallen gemeld. Het regionale dodental blijft op 391.

Het aantal bevestigde coronabesmettingen nam met 17 toe tot 3347. Omdat niet alle COVID-19 patiŽnten getest worden, gaat het RIVM ervan uit dat de werkelijke aantallen hoger zijn dan het instituut dagelijks rapporteert.

In deze grafiek kun je kiezen van welke Utrechtse gemeente je de actuele gegevens wilt zien:

Landelijk staat het aantal positief geteste personen vandaag op 43.995, na een toename van 146. Ziekenhuizen hebben 27 nieuwe coronapatiŽnten opgenomen, waardoor het totaal uitkomt op 11.579. Het officiŽle dodental in Nederland steeg de afgelopen 24 uur met 14 naar 5694.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -