Huurders betaalden vorig jaar half miljoen te veel

© RTV Utrecht
UTRECHT - 556.569 euro heeft Huurteam Utrecht mensen in huurwoningen in 2019 helpen besparen. Dat geld werd onterecht aan huur betaald. Gemiddeld betaalden de huurders die zijn bezocht door het Huurteam 339 euro per maand te veel.
Meer dan 600 huurders zijn bezocht door het Huurteam. "Het is een voortzetting van de trend van voorgaande jaren", zegt Edo Gommers van het Huurteam. "Wat daarbij wel opvalt: traditioneel zien we veel kamers, maar de laatste tijd ook veel studiootjes en appartementen." De huurprijscontroles verliepen niet altijd in goede vrede: het huurteam maakt ook melding van 32 gevallen van bedreiging en intimidatie.

REGIONAAL TEAM

Sinds vorig jaar kunnen ook huurders buiten Utrecht de hulp van het Huurteam inschakelen. In De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Zeist is het Regionaal Huurteam Utrecht actief. Wat dat regionale huurteam heeft opgeleverd wordt in de loop van 2020 bekend.
Behalve met hoge huurprijzen helpt de organisatie huurders met allerlei problemen op de woningmarkt. Denk aan achterstallig onderhoud, onjuist in rekening gebrachte servicekosten of schimmige contracten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.