Hoe goed ken jij de stad? Utrechter bedenkt topo-spel tijdens coronawandelingen

© CU2030 / Overdwars
UTRECHT - Muzikant Niels Radstake heeft een nieuw Utrechts spel bedacht en ontwikkeld. De vraag die centraal staat: hoe goed ken jij de stad?
Niels is bassist van de Utrechtse band Overdwars. Door de coronacrisis zit repeteren en optreden er voorlopig even niet in. "Tijdens wandelingen door de stad kwam ik op het idee om dit spel te maken", vertelt hij.
Het concept is simpel, maar amusant. Deelnemers krijgen vijftien plekken in Utrecht te zien. Per locatie krijg je 7 seconden de tijd om deze zo precies mogelijk op de kaart aan te wijzen. Hoe dichterbij je klikt des te meer punten je verdient. Je kunt maximaal 1500 punten halen. De topo-game kan op alle schermen gespeeld worden, maar werkt het beste op de computer of een laptop, op de telefoon is het wat meer priegelen.
Niels heeft al veel feedback gehad. "Mensen zijn enthousiast. Sommigen vinden het wat te snel gaan, maar dat maakt het spel ook wel weer leuker. Ook zijn er suggesties gedaan om bepaalde locaties toe te voegen aan de vijftig Utrechtse parken, pleinen, cafés en gebouwen die al in de quiz zijn opgenomen. En daar ben ik nu mee bezig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.