RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Berucht café Spitfire in ere hersteld met plaatsen spoorrails: 'Er kan horeca in, of een kantoor'

1/4
HUIS TER HEIDE - Ooit was café Spitfire in Huis ter Heide een beroemde en beruchte kroeg waar de Amerikanen graag kwamen toen Vliegbasis Soesterberg nog open was. Wat niet veel mensen weten is dat het ook decennialang een treinstation is geweest.

Henk Dissel, Zeistenaar in hart en nieren, kocht het verwaarloosde, eind 19-eeuwse pand om het in ere te herstellen. Gisteravond is zelfs een stukje oude rails teruggeplaatst en volgende maand moet er ook een oude trein bij het pand komen te staan. "Ik denk dat we nog twee maanden werk hebben en dan is het klaar", aldus Dissel op Radio M Utrecht.

 Werkzaamheden aan het spoor... Werkzaamheden aan het spoor... | Foto: RTV Utrecht

Er is nog geen nieuwe bestemming voor het pand. "Er mag horeca in, maar het kan ook een kantoor worden. Het is nog breed, alles kan erin. Maar horeca zou wel leuk zijn, want dat was het altijd al", vertelt Dissel. De Zeistenaar is een liefhebber van oude panden. "Ik ben daar verknocht aan. In de jaren tachtig en negentig zijn veel oude gebouwen in Zeist gesloopt en dat is erg zonde. Ik vind het leuk om dit pand terug te geven aan de inwoners en merk ook dat oudere Zeistenaren dat erg waarderen."

 De nieuwe spoorlijn. De nieuwe spoorlijn. | Foto: RTV Utrecht

Dissel kocht Spitfire in 2014 en sinds twee jaar is de restauratie aan de gang. Het is een pand met een roemrucht verleden. Volgens Dissel komen er nog steeds regelmatig Amerikanen foto's maken van café Spitfire, dat vernoemd is naar het bekende vliegtuig. "Er zijn hier van de jaren zestig tot begin jaren negentig vele feesten geweest, ook met meisjes van plezier. Maar dat gaat misschien wat te ver voor op de radio. Ik zal het netjes houden."

Beluister het volledige interview.

"Ik denk dat we nog twee maanden werk hebben en dan is het klaar"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -