RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

21 nieuwe coronadoden, één daarvan komt uit Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM heeft 21 nieuwe meldingen gekregen over gestorven coronapatiŽnten. Eťn daarvan komt uit de provincie Utrecht.

Daarmee is het officiŽle Nederlandse dodental van de pandemie gestegen tot 5715. Van deze mensen is met een test vastgesteld dat ze besmet waren met het coronavirus. Utrecht telt inmiddels 392 overleden slachtoffers.

Het werkelijke aantal overledenen is hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. De afgelopen weken lag het sterftecijfer op dinsdagen vaak iets hoger dan de rest van de week, omdat de GGD'en in het land vaak op maandag doorgeven aan het RIVM hoeveel mensen in het weekend zijn overleden. Maandag meldde het RIVM 14 sterfgevallen.

ZIEKENHUISOPNAMES

Ziekenhuizen hebben 34 nieuwe coronapatiŽnten opgenomen. In totaal hebben sinds de uitbraak in Nederland 11.613 mensen in het ziekenhuis gelegen omdat ze het virus hadden opgelopen.


Het RIVM ziet de gevolgen van het coronavirus nog steeds over de gehele linie afnemen. Minder mensen worden ziek en minder mensen overlijden. Het aantal positief geteste Nederlanders is met 108 gestegen. Bij 44.249 Nederlanders is tot nog toe vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Steeds vaker blijkt uit tests dat mensen het virus niet hebben: eind maart was nog 29 procent van alle testen positief, afgelopen week was dat nog maar 5 procent.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -