RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Blije ondernemers in Achterveld: de Hessenweg na anderhalf jaar weer open

ACHTERVELD - Een feestje vandaag in Achterveld, want na bijna anderhalf jaar wordt de Hessenweg officieel geopend. Die lag al die tijd open vanwege werkzaamheden aan het riool. Tot grote ergernis van de lokale ondernemers, die hun omzet langzaam zagen slinken omdat door het sluiten van de weg hun winkels plots niet meer goed bereikbaar waren.

Door de openliggende Hessenweg hadden lokale ondernemers al langere tijd minder klanten over de vloer. De coronacrisis zorgde er vervolgens voor dat een enkeling ook nog eens de deuren moest sluiten. "Het was een heftige tijd", zegt Henri Schouten van de lokale Spar-supermarkt. "Voor de supermarkt, maar ook voor alle andere winkels. We zijn dus allemaal blij dat de winkels weer open mogen Ún dat de weg een maand eerder dan gepland wordt opgeleverd."

Uiteindelijk heeft Schouten door de coronacrisis een 'tevreden' voorjaar gedraaid. Dat mocht ook wel, want door het ontbreken van het doorgaande verkeer van de Hessenweg, miste hij twaalf procent van zijn omzet. "Met wat extra inzet hebben we het gered om klanten binnen te halen en te houden. We hebben vooral de mensen uit Barneveld gemist, waar op zondag de winkels gesloten zijn. Die moesten nu ver omrijden naar ons, en dat deden ze niet."

COMPENSATIE
Tot nu toe wil de gemeente Leusden de lokale ondernemers niet compenseren voor de lange afsluiting van de Hessenweg, tot grote onvrede van Schouten. "We vinden niet dat dit onder het risico voor een ondernemer valt. Dat is in mijn ogen als er kleine renovaties zijn aan een weg. Dit is een project van 60 weken", zei Schouten eerder. En ook na een paar maanden is Schouten van plan om met de wethouder om tafel te gaan. "Als de weg open was geweest, was het nog drukker geweest. We hebben nu toch wat laten liggen, en zeker in 2019."

Voor nu viert Schouten feest. "De weg gaat eindelijk weer open en dat vieren we natuurlijk bescheiden vanwege de coronacrisis. Maar we hebben de komende dagen wel een paar mooie aanbiedingen in de winkel liggen om het met de klanten te vieren. En: ik ben ook nog eens na twaalf weken eindelijk geknipt gisteren, dus ik ben in een goede stemming!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -