Buitenzwembaden gemeente Stichtse Vecht blijven hele jaar dicht

© Pixabay
STICHTSE VECHT - De coronamaatregelen zijn te lastig te handhaven met vrijwilligers van drie buitenzwembaden in de gemeente Stichtse Vecht. Daarom hebben alle besturen van die zwembaden gezamenlijk besloten de deuren tot het einde van het jaar te sluiten. Het gaat om Zwembad de Meent in Breukelen, Zwemlust in Nieuwersluis en zwembad De Koet in Kockengen. Alleen die laatste opent mogelijk later dit jaar nog de deuren.
Bij de zwembaden werken veel vrijwilligers. Door de coronamaatregelen die de baden moeten nemen om bezoekers te ontvangen, komt er veel druk te liggen op de schouders van die groep mensen. Die verantwoordelijkheid willen de besturen hen niet opleggen. In overleg met verschillende instanties is dan ook besloten om de baden de rest van dit jaar te sluiten.
De besturen laten weten alle voors en tegens grondig te hebben afgewogen. Maar de maatregelen die ze moesten nemen door het coronavirus, zijn niet voldoende te handhaven. Mochten die nog echt versoepelen, dan houden de zwembaden het besluit nog eens tegen het licht. Voorlopig willen ze geen valse hoop geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.