RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heibel om Bilthovens transformatorhuisje: 'Verplaatsen kost tienduizenden euro's'

DE BILT - Bilthovense winkeliers zijn boos omdat er een transformatorhuisje is geplaatst aan de Vinkenlaan. De winkeliers vinden het gebouwtje lelijk en zijn bang voor geluidsoverlast. "Het verplaatsen van het huisje kost tienduizenden euro's" vertelt Stedin. En deze kosten komen bij verplaatsing voor rekening van gemeente De Bilt, die al in geldnood zit.

Gemeente de Bilt geeft aan dat het transformatorhuisje nog wordt ingemetseld en wordt opgenomen in een groenstrook. Daarnaast schrijft het college van de Bilt dat er geen goede alternatieve locatie is voor het huisje. Het staat overal in de weg. En zonder het transformatorhuisje kan een aantal nieuwe woningen en winkels niet op het stroomnet aangesloten worden.

Maar deze uitleg is voor de winkeliers niet genoeg. Het transformatorhuisje moet weg, staat op grote spandoeken die aan het huisje zijn bevestigd. "Dit straatbeeld is mede mogelijk gemaakt door Gemeente de Bilt, Stedin, VVD De Bilt en De Wethouder" staat op een spandoek.

Het verplaatsen van het transformatorhuisje is niet goedkoop. Schattingen lopen uiteen tussen de vijftig en honderdduizend euro aan kosten. Een woordvoerder van Stedin durft niet te zeggen hoeveel het verplaatsen van het huisje precies zal kosten. "Maar we hebben het wel over tienduizenden euro's."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -