Utrechters in coronatijd: "Toch nog goed nieuws!"

Margriet Procee "Gelukkig is er toch nog wat te vieren".
Margriet Procee "Gelukkig is er toch nog wat te vieren". © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Margriet Procee is kostuumontwerper voor film en tv. Maar de filmindustrie ligt ook behoorlijk plat. Na de zomer gaan er vast weer producties lopen maar hoe gaat het dan verder met bijvoorbeeld het kleding passen bij de acteurs. "Dit vak is best fysiek, we zijn gewend mensen aan te kleden en warm te houden op de filmset", aldus Margriet. Er ligt sinds deze week het Covid-19 protocol voor film en audiovisuele sector. "
Gelukkig is er ondanks de zorgen ook goed nieuws. Er komt dit jaar een gouden kalf voor kostuum design. Tot nu toe was er in Nederland voor Kostuumontwerp GEEN Gouden Kalf te winnen. Dit jaar dus wel. "Na 30 jaar in dit vak komt er naast een gouden kalf voor licht, geluid, regie, camera en beste acteurs komt er nu dan ook eentje voor kostuumdesign." Wie weet wint Margriet Procee hem dan als eerste.
Ben jij of ken jij iemand die ook zijn verhaal kwijt wil? En voor ons zou willen vloggen? Stuur dan een mail naar redactie@rtvutrecht.nl met het onderwerp 'Utrechters in coronatijd'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.