27 nieuwe coronadoden, 1 daarvan komt uit Utrecht

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5775. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 27 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. Een van deze mensen komt uit de provincie Utrecht.
Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.
In Nederlandse ziekenhuizen zijn 13 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.640 patiënten in ziekenhuizen gelegen door het virus. Ook die gegevens komen soms wat later binnen.
Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat er ook in de ziekenhuizen de laatste tijd maar weinig Utrechters zijn opgenomen met het coronavirus. Het gaat om een paar mensen uit De Bilt en een nog kleiner aantal uit Utrecht en Nieuwegein.
Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 44.700. Dat zijn er 253 meer dan gisteren. Ook daar ligt het werkelijke aantal patiënten vermoedelijk hoger.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.