RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zonnige Hemelvaart lokt Utrechters massaal naar het water


LOENEN AAN DE VECHT/NIEUWEGEIN - Hemelvaart 2020 gaat de boeken in als de eerste zomerse dag van het jaar. Maar het werd ook de dag waar we er massaal op uit trokken, alsof het coronavirus nooit heeft bestaan. Op veel plekken leidde dat vandaag tot ingrijpen van de autoriteiten. Maar dat was vooral lángs het water. Mensen in hun boot óp het water hebben daar weinig van meegekregen.

 File in de sluis van Loenen. File in de sluis van Loenen. | Foto: RTV Utrecht

In de Mijndense sluis in Loenen aan de Vecht lagen de bootjes in de file. Sluiswachter Leo Oor had voor de zekerheid een deel van de kant afgezet. "Normaal zitten hier mensen op stoeltjes en is het een drukte van jewelste, maar ik wil toch even afwachten tot de curve afzwakt." Leo zit al heel wat jaartjes aan de sluis vastgeplakt, zoals hij het zelf grijnzend noemt.

VOETJES IN HET ZAND
Bij deze temperaturen willen mensen met de voetjes in het zand. Gelukkig was het strand bij Down Under in Nieuwegein vandaag open. Manager Lennart Loopstra is dik tevreden over de opkomst vandaag. "We boffen dat we de mensen weer mogen ontvangen, het is geweldig."

Het was lekker druk, maar niet zo druk dat er geen afstand kon worden bewaard. Daar was dan ook over nagedacht. Looproutes en andere maatregelen zorgen ervoor dat er minimaal 1,5 meter afstand tussen de mensen blijft.

GARNALENNETJE
"Kijk eens, er ligt nog wel een vijfje in." Leo Oor gaat nog altijd met een visnet langs de boten om sluisgeld op te halen. "Contactloos betalen. Hoe vind je 'm?" Leo heeft een ouderwets garnalennetje voor de aardige klanten "en deze is voor de rochelende en proestende figuren", grapt hij terwijl hij naar een visnet in de vorm van een skelethand wijst. "Daar kan ik ze dan mee om de oren slaan. Je moet toch wat."

Drukte op het water in Loenen aan de Vecht


Als de sluis opengaat is het al snel een drukke bedoening. Behalve de bootjes willen ook wielrenners, wandelaars en automobilisten door. "Het is niet heel rustig nee", zegt Leo. "Ik begrijp het wel. Als je al die tijd binnen hebt gezeten wil je eruit".

RESERVEREN
Bij Down Under lijken mensen vooral blij dat ze weer kunnen bewegen. Jong en oud maakt gebruik van de buitenactiviteiten. De recreatiemensen kunnen online reserveren en dat is massaal gedaan voor het hele weekend. "Maandag kan je weer op de website kijken wanneer er plek is, tot zondag zitten we propvol", zegt Lennart.

Gasten Down Under blij dat ze weer kunnen bewegen


"Fijne dag en een goeie reis", zwaait Leo naar de passerende bootjes. Eén voor één glijden die het water op. Er wordt gezwaaid en gegrapt naar elkaar. Deze Hemelvaartsdag is een mooie. Je zou het haast vergeten, van dat coronavirus.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -