Campingeigenaar en gasten improviseren om coronamaatregelen heen

DOORN - Camping-eigenaar Wijnand van Triest stond vanochtend vroeg alweer druk broodjes te bakken voor zijn gasten. Maar dat zijn er wel de helft minder dan normaal tijdens zo'n mooie Hemelvaart. Toch is de eigenaar van camping De Grebbelinie in Renswoude blij met de mensen die er zijn: "We dachten dat het helemaal leeg zouden zijn."
Campinggast neemt douche in eigen tent in Renswoude.
Campinggast neemt douche in eigen tent in Renswoude. © RTV Utrecht
Van Triest heeft de afgelopen maanden flinke ups and downs gehad met zijn bedrijf. In januari stond de camping nog helemaal volgeboekt voor dit weekend maar na de eerste maatregelen vanuit het Rijk regende het annuleringen.
Na de aangekondigde versoepeling kwamen er toch weer campinggasten die het er wel op wilden wagen. Die moeten wel een beetje van improviseren houden. Want het wc-gebouw moet bijvoorbeeld dicht blijven tot 1 juli.
Nu de wandeling met een rol wc-papier naar het toiletgebouw niet meer mogelijk is, zijn mensen aangewezen op de chemische toiletten en douches die ze zelf meenemen. Dat gaat, maar ideaal is het niet, aldus Van Triest. Hij kijkt uit naar een verdere versoepeling. "We hopen toch dat we in juni wat meer open kunnen en dat op 1 juli alles open mag. En misschien dat we al wat eerder kunnen proefdraaien."
Mensen nemen een duikje in de zwemvijver en je hebt de kraan.
Campingeigenaar Wijnand van Triest

DUIK IN DE VIJVER

Tot die tijd is het een beetje behelpen op de camping. Daar is overigens iedereen welkom, ook als ze geen eigen chemisch toilet meenemen. Want niet alleen de campingbaas gaat creatief om met de sluiting van het toiletgebouw, ook zijn gasten doen dat. Van Triest: "Mensen nemen een duikje in de zwemvijver en je hebt de kraan. En er zijn veel mensen die dichtbij wonen en die even naar huis rijden en dan met het hele gezin in een treintje onder de douche gaan."

DOUCHETENT

Eén zo'n creatieve familie op de camping is die van Jurgen Kleermans. Hij heeft voor zijn familie een eigen douchetent meegenomen mét warm water. "Je moet nu eenmaal iets verzinnen", aldus Kleermans. Campingeigenaar Van Triest ziet goedkeurend aan hoe een van de kinderen een douche neemt: "Er zijn er meer die zoiets hebben en ik vind het echt heel professioneel voor wat ze hebben verzonnen. Dit is ideaal."
Enige nadeel: er moet wel snel gedoucht worden. Kleermans: "Hij doet het ongeveer drie minuut dertig. Dus het moet snel allemaal. En een tweede moet even 15 minuten wachten en dan is de boiler weer warm en kan de volgend erin."
Campinggast Leontien Sissing maakt het allemaal niks uit. Zij vermaakt zich wel: "Ik kom wel tot rust omdat we met vrienden weg zijn en dan ben je heerlijk spelletjes aan het doen. De kinderen waren gisteren kikkers aan het vangen. Je bent van alles aan het doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.