RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Café-eigenaar tovert voetgangersrotonde om tot terras: 'Leukste terras van heel Utrecht'

1/2
UTRECHT - Het zorgde afgelopen week voor nogal gefronste wenkbrauwen: de eerste voetgangersrotonde van Nederland op de Utrechtse Steenweg. Maar vandaag ziet het er ineens een stuk gezelliger uit. Café-eigenaar Richard den Hartog van café 't College heeft een gedekte tafel in het midden van de rotonde staan. Flesje wijn erbij en een groot reserveringenboek pontificaal op de tafel. "Ik wil mijn terras uitbouwen, maar kan verder geen kant op. Dit is ideaal."

Hij maakt écht geen grapje, benadrukt hij nog maar eens. Den Hartog wil hier een stukje terras krijgen van de gemeente. De gemeente heeft toegezegd dat horecazaken hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden, om ondernemers tijdens de coronacrisis tegemoet te komen. Vanaf vandaag kunnen aanvragen worden ingediend.

"Het is natuurlijk top voor terrassen op de Neude en Janskerkhof, maar ik kan geen kant op", zegt Den Hartog. Zijn café zit in de Mariastraat, een smal en druk straatje waar inderdaad weinig uitbreiding mogelijk is. "Ik dacht: waar moet ik heen? Voor de HEMA? En toen zag ik die voetgangersrotonde en dacht ik: waarom ook niet?"

 Den Hartog heeft zijn 'tweede terras' opgebouwd in de voetgangersrotonde voor de HEMA. Den Hartog heeft zijn 'tweede terras' opgebouwd in de voetgangersrotonde voor de HEMA. | Foto: RTV Utrecht / Evie Westland

ANDERHALVEMETERTAFEL
Om de gemeente te overtuigen van zijn idee, heeft hij alvast een opstelling klaargezet. In het midden staat een 'anderhalvemetertafel', ontworpen door de het Kamerikse bedrijf anderhalvetafel.nl en café Hofman, waar zes man kan zitten. "Volgens mij heb ik zo het leukste terrasje van Utrecht, misschien wel van heel Nederland."

Voorbijgangers reageren alvast enthousiast. Veel van hen willen even bij Den Hartog aan tafel komen zitten of alvast reserveren voor 1 juni. "Mijn vriend werkt bij de gemeente en zit in het team dat de aanvragen behandelt", zegt één voorbijganger. "Ik zal vast een goed woordje voor je doen!"

Want dat is natuurlijk nog wel even de vraag: hoe gaat het vanaf nu verder? "Ik weet het niet precies. Vandaag heeft de gemeente de website voor aanvragen geopend, die ga ik straks dus indienen. En dan is het afwachten of het wordt goedgekeurd. Ik hoop dat de gemeente ook de meerwaarde hiervan ziet. Vorige week maakte iedereen hier nog ruzie over deze voetgangersrotonde, vandaag loopt iedereen er met een brede glimlach langs."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -