RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heldhaftige neven redden vrouw die water in rijdt in Papekop

PAPEKOP - Timmerman Alfons van Dam was vanmiddag in het dorpje Papekop bezig met het vervangen van een deur toen hij opeens een heel ander klusje op zijn bord kreeg. Vlakbij de plek waar hij stond te werken, reed een vrouw de sloot in met Van Dam als getuige: "Ze zet de auto in de achteruit en hobbelt zo de sloot in. En wij zagen dat gebeuren!"

Van Dam was bij kennissen aan het werk en stond daar net even met zijn neef Dirk-Jan van der Hee te praten. Die was op het terrein aan zijn motor aan het klussen, nadat die gisteren bij een rit pech had gekregen. Van der Hee: "Het was toeval dat ik daar was."

Terwijl de neven stonden te babbelen, zagen ze opeens uit een ooghoek het wagentje in het water verdwijnen. Ze twijfelden geen moment. Van Dam: "Dirk-Jan belde direct 112 en toen gingen we het water in om de auto iets terug te kantelen zodat zij niet meer onder water lag."

Toen duidelijk was dat de bestuurster niet meer met haar hoofd onder water zat, klauterde Van Dam de sloot uit. De neven bonden vervolgens een touw om het karretje en om de bus van Van Dam. Zo werd de auto in het water stabiel gehouden tot de komst van de brandweer. Die heeft de auto met inzittende uit het water getakeld. De oudere vrouw gaat voor controle naar het ziekenhuis.

Als RTV Utrecht Van Dam na het ongeluk spreekt, zit hij nog met zijn modderige kleren thuis. Toch zit de dag van de timmerman er nog niet op. Van Dam: "Ik zit hier nu met mijn baggervoeten dus ik ga douchen en dan moet ik weer door. Ik heb de deur eruit liggen, dus er moet wel weer een nieuwe deur in. Anders is het een open schuur!"

 Brandweer takelt auto uit de sloot in Papekop Brandweer takelt auto uit de sloot in Papekop | Foto: Egberts Media


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -