RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regionaal dodental nadert 400 maar de curve wordt platter

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege een coronabesmetting neemt in de provincie Utrecht nauwelijks nog toe. Dat blijkt opnieuw uit de dagelijkse cijfers die het RIVM in Bilthoven publiceert. Sinds de uitbraak van het virus zijn 861 regiogenoten naar het ziekenhuis gebracht.

Het aantal met een test bevestigde besmettingen steeg met 23. In totaal zijn in onze regio nu 3439 gevallen geregistreerd. Aan het regionale dodental is de afgelopen 24 uur ťťn sterfgeval toegevoegd. Het aantal regiogenoten dat door het coronavirus is overleden komt daarmee op 397.

NIEUWE DATA
Het RIVM licht toe dat de dagelijkse cijfers waarschijnlijk lager liggen dan de daadwerkelijke aantallen. Niet iedereen wordt getest en nieuwe data worden niet altijd binnen 24 uur geregistreerd. In deze grafiek kun je kiezen van welke Utrechtse gemeente je de actuele gegevens wilt zien.Landelijk staat het aantal positief geteste personen vandaag op 44.888, na een toename van 188. Ziekenhuizen hebben 9 nieuwe coronapatiŽnten opgenomen, waardoor het totaal uitkomt op 11.649. Het officiŽle dodental door het coronavirus in Nederland steeg de afgelopen 24 uur met 13 naar 5788.

STERFTECIJFER
Opmerkelijk is overigens dat het sterftecijfer, het aantal mensen dat in een week overlijdt, vandaag voor het eerst in maanden lager uitviel dan normaal. Afgelopen week stierven volgens het CBS in Nederland 2850 mensen, zo'n 200 minder dan statistisch verwacht kon worden.

De afgelopen maanden lag het aantal sterfgevallen hoger dan gewoonlijk en dat wordt grotendeels toegeschreven aan het coronavirus. Na zo'n piek gebeurt het volgens de statistici vaker dat de cijfers tijdelijk lager zijn. Het CBS en het RIVM benadrukken dat dat niet betekent dat er nu geen mensen meer overlijden aan een besmetting.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -