Coronacijfers regio Utrecht: twee nieuwe sterfgevallen en 19 nieuwe besmettingen

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege een coronabesmetting neemt in de provincie Utrecht nauwelijks nog toe. Dat blijkt opnieuw uit de dagelijkse cijfers die het RIVM in Bilthoven publiceert. Sinds de uitbraak van het virus zijn 861 regiogenoten naar het ziekenhuis gebracht.
Het aantal met een test bevestigde besmettingen steeg met 19. In totaal zijn in onze regio nu 3458 gevallen geregistreerd. Aan het regionale dodental is de afgelopen 24 uur twee sterfgevallen toegevoegd. Het aantal regiogenoten dat door het coronavirus is overleden komt daarmee op 399.
In deze grafiek kun je kiezen van welke Utrechtse gemeente je de actuele gegevens wilt zien.
Het officiële aantal doden door het coronavirus in heel Nederland is gestegen naar 5811. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 23 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.
Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.
In Nederlandse ziekenhuizen zijn 10 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.659. Ook die gegevens komen soms wat later binnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.