RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Landelijk 11 nieuwe coronadoden, minder loon voor FC Utrecht en stil Suikerfeest


PROVINCIE UTRECHT - In dit liveblog houdt RTV Utrecht je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
In het kort:

- Akkoord over tijdelijke salarisverlaging FC Utrecht
- Stil Suikerfeest vanwege corona
- Landelijk dodental stijgt met 23
- Corona en de zomervakantie, doe mee aan ons onderzoek
- Bekijk het liveblog van zaterdag

18.57 uur   Suikerfeest zonder knuffel van oma15.51 uur   Dansschool wil open
Dansstudio Fred aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht wil graag weer open. Het kabinet schaart dansscholen onder dezelfde categorie als sportscholen, maar dat is volgens eigenaar Fred Klinkenberg niet helemaal terecht. "Met inachtneming van de richtlijnen kunnen wij makkelijk weer open."

90 tot 95 procent van de dansers zijn amateurs, die hun hobby vooral als recreatie zien. Zij zweten en hijgen dus betrekkelijk weinig, zegt Klinkenberg. Hij vindt dat het goed mogelijk is om klanten op anderhalve meter afstand te houden. Bovendien zijn de meeste paren die samen stijldansen ook huisgenoten. "Het is niet uit te leggen aan onze leerlingen die wekelijks voor hun plezier dansen."

Fred Klinkenberg op Radio M Utrecht: "Als er een branche is die echt achterin staat, dan zijn wij dat."15.23 uur   Poppenfestival in Amersfoort geannuleerd
Het Poppentheaterfestival 'Poppen in het Park' in Amersfoort gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. "De anderhalvemeter-maatregel maakt het organiseren van ons festival onmogelijk, ondanks dat deze regel niet geldt voor kinderen onder de 12 jaar", schrijft de organisatie. De tenten zijn niet geschikt om publiek op een onderlinge afstand van 1,5 meter te ontvangen. Het festival stond gepland op 5 en 6 september in Park Randenbroek.


13.56 uur   11 nieuwe coronadoden, 13 nieuwe ziekenhuisopnames
Het dodental als gevolg van het coronavirus is het afgelopen etmaal met 11 gestegen naar 5822. Daarnaast zijn er 13 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, laat het RIVM weten. Regionaal zijn er 19 nieuwe besmettingen, 1 nieuwe ziekenhuisopname en 1 nieuw sterfgeval.11.03 uur   Spelers FC Utrecht unaniem akkoord met salarisverlaging
Spelers van FC Utrecht zijn akkoord met de tijdelijke salariskorting vanwege het coronavirus. Dat meldt de Utrechtse voetbalclub vanochtend. De technische staf en directie hebben zich solidair getoond en volgen het voorbeeld van de spelersgroep.09.19 uur   'Geef ons stadion terug'
Bij de Kuip in Rotterdam en het RIVM in Bilthoven zijn spandoeken opgehangen met de teksten 'Geef ons stadion terug' en 'RIVM mafia', vermoedelijk verwijzend naar het feit dat er op dit moment geen voetbalwedstrijden worden gespeeld in Nederland.

07.58 uur   Stil Suikerfeest vanwege corona
Normaal gesproken is het Suikerfeest een groot feest vol lekkernijen, cadeaus en bezoekjes aan familieleden en vrienden, maar door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Moslimorganisaties hebben hun achterban opgeroepen om het feest vandaag thuis in kleine kring te vieren. Bovendien zijn veel moskeeŽn nog dicht. Ook tijdens de ramadan konden moslims niet naar de moskee en drongen imams erop aan om 's avonds binnen te blijven na het verbreken van het vasten.06.23 uur   Chemisch toiletten en douchezakken vinden gretig aftrek in kampeerwinkels
Bij kampeer-en outdoorwinkels is een run ontstaan op schuurtentjes, chemische toiletten en mobiele douches, meldt consumentenprogramma Kassa zaterdag. Omdat sanitairgebouwen op campings nog gesloten zijn tot 1 juli, zoeken kampeerders andere sanitairmogelijkheden.

Kassa deed navraag bij winkelketens Decathlon en de Vrijbuiter. Die laatste meldt dat de verkoop van chemische toiletten is vervijfvoudigd en dat ook schuurtentjes en douchezakken de deur uitvliegen. De schuurtentjes zijn een soort opslagtentjes, waarin dan een eigen sanitaire plek ingericht kan worden. Ook de douchezak is zeer in trek.

RTV Utrecht nam vrijdag een kijkje bij kampeerders die gebruik maken van een alternatieve sanitairmogelijkheid.


Decathlon ziet ook in de verkopen terug dat mensen zo min mogelijk afhankelijk willen zijn van openbare faciliteiten. Zo zijn chemische toiletten ook onderweg te gebruiken, aldus de keten, zodat mensen geen gebruik hoeven te maken van de toiletten in tankstations of horecagelegenheden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -