Opnieuw 19 nieuwe coronabesmettingen in provincie Utrecht, 1 nieuw sterfgeval

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus opgelopen tot 862. Dat is er 1 meer dan gisteren. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.
In de hele provincie is het aantal mensen dat positief getest is op het coronavirus opgelopen tot 3477. Dat zijn er 19 meer dan gisteren, een zelfde stijging in aantallen als een dag daarvoor. Sinds de uitbraak zijn er in onze provincie 400 mensen overleden.
Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege een coronabesmetting neemt in de provincie Utrecht nauwelijks nog toe. Die trend is al een tijdje waarneembaar. In deze grafiek kun je kiezen van welke Utrechtse gemeente je de actuele gegevens wilt zien.

LANDELIJK

Landelijk ligt het officiële dodental door het coronavirus nu op 5822, 11 meer dan gisteren. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 13 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, 3 meer dan zaterdag.
Het werkelijke aantal besmettingen en doden als gevolg van Covid-19 ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.