RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen knuffels tijdens Suikerfeest: 'We leven in een andere realiteit'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De Sayidina Ibrahim moskee in de Utrechtse wijk Kanaleneiland deelde vandaag honderden cadeautjes uit. Moslims vieren vandaag het Suikerfeest, maar dat gaat door corona anders dan anders. Daarom werden veel kinderen vandaag een beetje extra verwend met speelgoed en snoep.

Normaal draait de eerste dag na de Ramadan om het gebed en lekker eten maar vooral om samen zijn. Dat laatste kan door corona niet, veel familiebezoek gaat niet door of vindt plaats op afstand. "Kinderen willen vandaag lekker bij oma op schoot kruipen", vertelt Karim Enahachi namens de moskee. "Maar we leven in een andere realiteit."

CADEAUTJES
Om de kinderen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken bedacht de moskee een actie. "We hebben heel veel cadeautjes en snoep gekregen. Van bedrijven, van leden van de moskee en van niet-leden", vertelt Enahachi. En vandaag tijdens het Suikerfeest worden deze uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben.

Utrechtse moskee deelt cadeautjes uit tijdens Suikerfeest.


Hoewel kinderen niet meedoen aan de Ramadan, ziet de moskee dat veel van hen het wel moeilijk hebben. "Ze zien hun vriendjes en vriendinnetjes niet, ze hebben eigenlijk ook een trauma opgelopen", aldus Enahachi. "Met deze actie willen we ze laten weten dat we ze niet vergeten zijn en wat verzachting en liefde overbrengen."

VERBINDING
De moskee doet er alles aan om er ook voor de volwassenen te zijn. "Je merkt dat de verbinding met de moskee, met god, toch sterker is geworden in deze tijd", legt Enahachi uit. "En dat terwijl de moskee gesloten is voor het gebed." De moskee is dan ook blij dat zij in deze tijd toch iets voor de maatschappij kunnen betekenen.

De afgelopen tijd heeft de moskee voedselpakketten en maaltijden uitgedeeld aan mensen die anders buiten de boot vallen. "De eerste week van de coronacrisis deelden we tussen de dertig en honderd maaltijden uit", vertelt Enahachi. "Dat werden er steeds meer en gisteren waren het er zelfs meer dan tweehonderd."

Enahachi hoopt dat de goede daden van de moskee anderen zullen inspireren in deze moeilijke tijd. "Ik zeg tegen alle inwoners van onze mooie stad: kijk om je heen. Klop aan bij je buren, want soms is het echt je buurman of buurvrouw die een probleem heeft."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -