RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen stormloop bij corona-teststraten: 'Soms in de middag zelfs dicht'

1/2
UTRECHT - In Veenendaal is vandaag de derde corona-teststraat in de provincie geopend. In deze 'drive-through' kunnen 400 mensen per dag getest worden op het coronavirus zonder dat ze hun auto uit hoeven.

Of het druk gaat worden bij de nieuwe teststraat is nog de vraag. Bij de overige twee teststraten in Houten en Soest loopt het geen storm. "Het verschilt uiteraard per dag. Maar afgelopen vrijdag en zaterdag konden we in Soest in de middag dicht omdat er geen mensen meer werden doorgestuurd", vertelt een woordvoerder van de GGD regio Utrecht.

1 JUNI
Vanaf 1 juni verandert het Nederlandse testbeleid. Waar nu alleen nog specifieke groepen zich kunnen laten testen, krijgt iedereen met corona-achtige klachten vanaf die datum deze mogelijkheid.

Of het dan drukker wordt in teststraten is volgens de GGD regio Utrecht lastig te zeggen. "Mocht het nodig zijn dan kunnen we nog meer teststraten openen. Dat zal dan waarschijnlijk zijn in de buurt van Woerden. Hier is verder nog geen duidelijkheid over", aldus de woordvoerder.

Je kan overigens niet zomaar naar de teststraat toe, daarvoor moeten mensen met klachten eerst een afspraak maken. Lees hier meer over de teststraten van de GGD.

Zo werkt het in de teststraat in Houten waar we een maand geleden waren


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -