RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dylan is 17 jaar oud en heeft al een eigen schildersbedrijf: 'Mensen reageren vaak verrast'

1/2
SOEST/BILTHOVEN - De jeugd heeft de toekomst. En dat gaat zeker op voor de 17-jarige Dylan van Gulik uit Soest. Hij heeft sinds een half jaar zijn eigen schildersbedrijf en heeft volop werk. Zijn boodschap aan leeftijdsgenoten: "Gewoon lak hebben aan wat anderen zeggen en doen wat je leuk vindt."

De carričre van Dylan begon eigenlijk nog eerder, want hij startte al met schilderen toen hij 15 jaar oud was, toen nog in loondienst bij twee bedrijven. Vorig jaar november begon hij als freelancer. "Op die manier kon ik geld bij elkaar verdienen om reclame te maken. In januari van dit jaar begonnen de klussen binnen te stromen en sindsdien is het als een sneltrein gegaan."

VERTROUWEN
De jonge schilder werkt niet alleen maar huurt collega schilders in die als zzp-er werken. Bijkomend voordeel is dat hij op die manier ook bij de klant komt, want een rijbewijs heeft Dylan nog niet. Voor een simpele klus gaat hij ook wel eens op de scooter. Zelf vindt hij zijn jonge leeftijd niet bijzonder, maar klanten reageren nog wel eens verrast. "Af en toe is er wel wat wantrouwen of ik het wel kan, maar als we aan de slag gaan, is het vertrouwen al binnen."

Op pad met schilder Dylan van Gulik uit Soest


Dat kan Bart Duijndam uit Bilthoven beamen. De afgelopen twee weken werd zijn huis in Bilthoven helemaal opnieuw in de verf gezet. Hij heeft niets aan te merken op de kwaliteiten van Dylan, maar toch merkt hij wel dat het hier om een tiener gaat. "Het gaat niet altijd even gestructureerd maar het komt uiteindelijk wel goed. Al duurt het nog wel eens een uurtje langer dan ze zelf gepland hebben."

DROOM
Dylan roept leeftijdsgenoten op om ook kun droom te volgen. Zijn ambitie is om tot de top van de schilderswereld te behoren. "Mensen hebben altijd hun oordeel klaar. Tegen mij zeiden ze ook dat het niet ging lukken."

Om zijn droom waar te maken, maakt hij lange dagen. Een werkweek van 80 uur is heel normaal voor hem. De coronatijd maakte het in het begin wel lastig maar dat speelt hem nu geen parten meer. "Mensen hielden eerst de hand op de knip, maar veel mensen zijn gaan klussen in huis en bedenken dan dat een schilder ook wel handig is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -