Café- en restauranteigenaren nemen videoclip van eerste 'horeca-heropeningslied' op

© RTV Utrecht
UTRECHT - Normaal tappen ze bier, zetten ze koffie of smeren ze bagels, maar vandaag stonden meer dan 30 Utrechtse horeca-eigenaren op het Stadhuisplein om te schitteren in een videoclip voor het eerste 'horeca-heropeningslied'. Daarmee willen de café- en restauranteigenaren vieren dat ze vanaf 1 juni weer gedeeltelijk open mogen.
Het lied, een versie van That's Life van Frank Sinatra met een actuele tekst, is ingezongen door The Voice of Holland-winnaar Dennis van Aarssen. Richard den Hartog, eigenaar van café 't College, zette het project in elkaar: "Ik heb dit lied bedacht omdat het heel belangrijk is dat de horeca weer wat aandacht krijgt en open gaat."
Ook café-eigenaar Patrick Bouwhuijzen doet mee. In zijn feestcafé Ome Willem passen normaal 80 bezoekers maar nu is het er leeg. "Ik ging van rijen voor de deur in het weekend naar helemaal niks." En dat zal ook na 1 juni zo blijven want zijn café is te klein om rendabel te draaien met de nieuwe coronamaatregelen: "Ik kan ze niet kwijt. Er kunnen dan zes mensen in." Hij hoopt dat de regel die 1,5 meter afstand voorschrijft snel wordt versoepeld.
We hebben het echt slecht gehad. Er zijn zaken omgevallen, we hebben mensen moeten ontslaan. Het was een klotetijd die we hebben gehad.
Richard den Hartog, bedenker horeca-heropeningslied

'SLECHT GEHAD'

Het zijn precies verhalen als die van Bouwhuijzen die Den Hartog hebben geïnspireerd: "We hebben het echt slecht gehad. Er zijn zaken omgevallen, we hebben mensen moeten ontslaan. Het was een klotetijd die we hebben gehad. We hopen er zo een positieve draai aan te geven, en deze tijd achter ons te laten zodat we weer mensen kunnen verwelkomen."
Het maken van het liedje was volgens Den Hartog een koud kunstje, toen de inspiratie eenmaal had toegeslagen. "Met een half uur had ik hem in mijn hoofd en de tekst op papier staan. En ik heb toen de manager van Dennis van Aarssen gebeld en die zag er direct wat in en hij wilde het dolgraag inzingen."
En zo verzamelden zich maandagavond rond 18.00 uur meer dan 30 eigenaren van café's, restaurants en bagel-bars op het Stadhuisplein voor de laatste muzikale scène van de video. Wie het eindresultaat wil bewonderen moet nog even geduld hebben: de video gaat eind deze week in première.
Meer dan 30 horeca-eigenaren deden mee aan de video
Meer dan 30 horeca-eigenaren deden mee aan de video © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.