RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gevangenisstraf Mark de J. voor moord op Koen Everink is definitief

DE BILT - De Hoge Raad handhaaft de veroordeling van Mark de J. voor de moord op Koen Everink. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde De J. eerder tot twintig jaar cel, daar ging de voormalig tenniscoach tegen in cassatie.

In eerste instantie werd De J. veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Maar ook tegen die straf ging hij in beroep. Nu de Hoge Raad het vonnis heeft gehandhaafd is de straf definitief.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij werd door meerdere messteken om het leven gebracht, terwijl zijn dochtertje boven lag te slapen. Zij vond haar vader 's ochtends.

De J. heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de dood van zijn vriend en 'gokmaatje'. Hij had een schuld van tienduizenden euro's bij Everink. De advocaat van De J. zegt dat diverse verzoeken tot nader onderzoek tot nu toe onterecht zijn afgewezen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een bloedspoor in de bijrijdersstoel van de auto van de verdachte. De advocaat wilde daarom dat de uitspraak van het hof werd vernietigd.

De zaak is nu niet helemaal opnieuw inhoudelijk behandeld, de Hoge Raad bekijkt alleen of alle procedures juist zijn uitgevoerd. De uitspraak was gepland voor 21 april, maar vanwege de coronacrisis is de zaak aangehouden tot vandaag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -