Kort nieuws: Toezichthouder beschoten

REGIO - In Amersfoort is een toezichthouder beschoten. De 19-jarige man surveilleerde op de Ariaweg toen hij plotseling een stekende pijn voelde in zijn been. Hij ontdekte een rode vlek, waarschijnlijk veroorzaakt door een rubber kogel uit een luchtdrukwapen. De politie zoekt naar getuigen uit de buurt.
* De Kievitschool in Maartensdijk komt niet achter slot en grendel. De school heeft veel last van rondhangende jeugd en vandalisme en een hek zou dat moeten voorkomen. De gemeente vindt een hek niet wenselijk. De voordelen zouden niet opwegen tegen de nadelen.
* Een 51-jarige man uit Breukelen is gisteravond mishandeld. Hij fietste over de Stationsweg in zijn woonplaats, toen hij werd gesneden door een auto. De Breukelaar gaf daarop een klap op de kofferbak van de auto. De wagen stopte, een inzittende stapte uit en gaf de fietser vervolgens een stomp in zijn gezicht,. Het slachtoffer liep een filnke snee boven zijn oog op.
* De politie heeft op het station van Woerden een flyeractie gehouden om reizigers te waarschuwen voor zakkenrollers. Vijf reizigers zijn gerold na het pinnen van een kaartje. Hun rekening werd leeggehaald.
* In Nieuwegein is vannacht een 34-jarige inbreker gepakt. Een bewoner waarbij de man aan de voordeur op de Meerkoetsingel stond te rammelen, lichtte de politie in. Die kon hem even later aanhouden op de Scholekster.
* De bouw van een woonzorgcomplex op de locatie Beukenburg in Groenekan is van de baan. Er waren volgens de gemeente teveel bezwaren, ook van omwonenden. De gemeente De Bilt heeft, na overleg met de provincie, een nieuwe plek gevonden in de wijk De Leijen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.