Kort nieuws: Val van steiger in centrum Utrecht

REGIO - In het centrum van Utrecht is een man van een steiger gevallen. Het ongeluk gebeurde voor een schoenenzaak in de Choorstraat. Hoe ernstig de man gewond is, is niet bekend. Ook is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.
* In Maarssen zijn drie jongens aangehouden voor het bekladden van een auto. Een getuige betrapte de verdachten op de Industrieweg. Eén van de jongens verzette zich en werd geboeid. Op de auto was een dikke groene streep van ongeveer 80 centimeter gespoten.
* Vianen trekt meer dan twee ton uit voor haar 750ste verjaardag volgend jaar. Een organisatiecomité, met daarin de initiatiefnemers van lokale evenementen, vormt de denktank voor de activiteiten. Daarboven staat de Stichting Jaarfeest 750 jaar Vianen.
* Soest is begonnen met de aanpak van illegaal grondgebruik in de gemeente. In totaal gaat het om bijna 2.000 vierkante meter illegaal in gebruik genomen grond. De wijken Overhees, Boerenstreek en Klaarwater zijn inmiddels geïnventariseerd. Ruim 400 meter is ontruimd. De rest is verkocht of verhuurd.
* De bouw van een woonzorgcomplex op de locatie Beukenburg in Groenekan is van de baan. Er waren volgens gemeente De Bilt te veel bezwaren, ook van omwonenden. Voor de nieuwe plek in de wijk De Leijen moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd en is nader onderzoek nodig.
* In de Utrechtse binnenstad hebben gemeentelijke opsporingsambtenaren in twee uur tijd 93 boetes uitgedeeld aan fietsers. Na een week waarschuwen krijgen overtreders in het voetgangersgebied nu een bon. Ook vandaag wordt fietsen in voetgangers gebied beboet. De boetes kunnen oplopen tot wel 60 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.