RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA: 'Utrechtse Heuvelrug moet windmolens ongewenst verklaren'

LEERSUM - Als het aan de CDA-fractie in Utrechtse Heuvelrug ligt komen er geen windmolens in de gemeente. Het college wil plannen maken voor twee tot vier windmolens langs de A12. In een gemeenteraadsvergadering in juni wil het CDA daar een stokje voor steken.

De plannen voor de windmolens komen uit de RES, de Regionale Energie Strategie, een samenwerkingsverband tussen zestien Utrechtse gemeenten. Zij werken samen om de klimaatdoelstellingen van de overheid te halen. In juni gaat de gemeenteraad vergaderen over die plannen.

Volgens het CDA kan de energiedoelstelling ook gehaald worden zonder de windmolens. Behalve die windmolens is de gemeente namelijk ook van plan 55 hectare zonnevelden te bouwen. Die zonnepanelen zijn volgens de partij genoeg. Omdat het volgens het CDA relatief weinig waait in de gemeente zouden de windmolens ook nog eens 250 meter hoog moeten worden. "Twee keer zo hoog als de Domtoren", zegt fractievoorzitter Werner van Katwijk.

Van Katwijk zegt dat zijn partij best 'stevig' wil inzetten op duurzame energie. "Maar dat ligt meer voor de hand met zonne-energie. Het hele dorp Overberg zou overschaduwd worden door de windmolens. Dat vinden we gewoon niet passen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -