RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tbs'er op verlof slaat thuishulp met baksteen op het hoofd in Utrecht

UTRECHT - Een tbs'er heeft tijdens zijn verlof geprobeerd met bruut geweld een thuiszorgmedewerkster in Utrecht om het leven te brengen. Hij zal zich daar volgende maand bij de rechter voor moeten verantwoorden. Dat bleek vanochtend tijdens een zogenaamde pro-formazitting in de Utrechtse rechtbank.

De verdachte, die in de Utrechtse Van der Hoeven Kliniek werd behandeld, viel de vrouw op 23 mei vorig jaar aan in een flat aan de Lichtenbergdreef in Overvecht. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 49-jarige Michael P. (een andere dan de moordenaar van Anne Faber) van poging tot doodslag.

BRUTE AANVAL
Volgens de officier van justitie was het slachtoffer bij een bewoonster van de flat aan het werk toen ze een opvallend geluid in de keuken hoorde. Toen ze ging kijken, zou P. vanachter een pilaar tevoorschijn zijn gekomen en sloeg hij haar op het hoofd met een zak waarin een baksteen zat. Daarna probeerde hij haar de nek om te draaien en te wurgen.

De man zou de vrouw ook in het gezicht hebben geslagen en gestompt, terwijl hij bovenop haar zat. Zij wist zich uiteindelijk los te worstelen en vluchtte het trappenhuis in, zegt de aanklager. Bewoners van de flat vingen haar op en waarschuwden de politie. Die kon P. korte tijd later oppakken, op basis van het signalement dat was doorgegeven. Hoe erg het slachtoffer eraan toe was is niet bekend.

WAAROM TBS?
Wat de verdachte in de woning deed is ook nog onduidelijk. Hij is volgens de officier van justitie een kennis van de bewoonster. Het OM wil niet zeggen waarvoor P. eerder tot tbs is veroordeeld en hoelang hij vast heeft gezeten. Dat komt tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak aan de orde. De rechtbank wil dan ook een vertegenwoordiger van de tbs-kliniek ondervragen.

Michael P. is onlangs opnieuw geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. De rechtbank wil dat de psycholoog en psychiater die hem hebben onderzocht hun conclusies en adviezen in de rechtszaal komen toelichten. De zaak tegen Michael P. wordt op 23 juni inhoudelijk behandeld. Dan worden alle verdenkingen uitgebreid met hem besproken en komt het OM met een strafeis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -