RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dansleraar staat te trappelen om weer open te gaan: 'Negentig procent van leerlingen zijn echtparen'

1/3
UTRECHT - Toen de coronacrisis uitbrak, moest Fred Klinkenberg een pas op de plaats maken met zijn dansschool. Maar na twee maanden vindt de dansleraar het wel weer tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Hij wil zijn bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht open gooien. Maar dat is verboden en dat is oneerlijk zegt hij: "Negentig procent van de leerlingen zijn echtparen. Die zijn al jaren samen, liggen in één bed, maar mogen níet dansen."

Op een lege dansvloer maken meneer en mevrouw Hulskamp vanmiddag toch een paar rondjes om te demonstreren hoe het er normaal aan toe gaat in Dansschool Fred. Maar de laatste maanden was het stil in het pand aan de Amsterdamsestraatweg. De dansende meneer Hulskamp hoopt dat hij snel weer mag: "Wij zijn er klaar voor. Helemaal nu we het weer even geproefd hebben." En zijn danspartner deelt die mening: "Ik hoop voor Fred dat ie zijn dansschool door kan zetten want het is een fantastische dansschool."

Maar wat het echtpaar Hulskamp doet, mag eigenlijk niet, legt dansleraar Fred Klinkenberg uit: "Als er nu controle zou komen, zou ik een bekeuring krijgen van 5000 euro en het paar dat binnen is nog eens 400 euro per persoon." Zijn dansschool wordt namelijk gezien als een sportschool en die mogen pas vanaf september open. Onterecht, aldus Klinkenberg: "Wij zijn geschaard onder de noemer sportschool, en daar vechten wij tegen. Wij zijn geen sportschool. Wij zijn een dansschool. En dat is een hele andere business."

Dansleraar wil weer open: 'Wij zijn geen sportschool'

'ECHTPAREN' Volgens Klinkenberg is dansen niet hetzelfde als sporten en komen er bij hem een ander soort bezoekers. "Negentig procent van de leerlingen zijn echtparen. Die zijn al jaren samen, wonen onder één dak, liggen in één bed, maar mogen níet dansen."
GEEN ANTWOORD De dansleraar schreef namens 1400 dansscholen een brief aan de minister dat er wat hen betreft weer gedanst kon worden. Daar kreeg hij geen antwoord op. En ook de Utrechtse burgemeester Van Zanen liet niks van zich horen. Teleurstellend, vindt Klinkenberg, die graag zijn burgemeester het een en ander had uitgelegd: "Ik nodig hem van harte uit om een keer een quickstepje te komen dansen met zijn partner. Hij is welkom!"

Dansleraar wil weer open: 'burgemeester is welkom!'


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -