RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten niet blij met salarisverhoging voor Raad van Toezicht UU

UTRECHT - De Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht vindt een recente verhoging van de eigen toelage niet ongepast. De leden van de raad verdienen sinds kort meer en een aantal studenten kunnen dat niet waarderen. Universiteitsraadsleden Job van den Broek en Eva Klaver schreven er een opiniestuk over in het Digitaal UniversiteitsBlad (DUB). Zij vinden dat de coronacrisis niet het moment is om de eigen toelage te verhogen.

"Het lijkt ons verstandiger om eerst de financiŽle consequenties van de coronacrisis af te wachten, alvorens de Raad van Toezicht zichzelf een cheque van een paar ruggen uit kan schrijven. Dan kunnen we het er, als alles weer wat tot rust gekomen is, nog eens over hebben,' schrijven de studenten.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Joanne Kellermann ziet het anders. "Wij achten het een passend honorarium voor de taken en verantwoordelijkheden, hetgeen is besproken en besloten voordat de crisis losbarstte. Sinds 2009 was de toelage niet verhoogd. In december 2019 is besloten de toelage tegen het licht te houden. Het nieuwe bedrag is in lijn met vergelijkbare universiteiten en we hebben er zelf voor gekozen niet het maximum te gaan gebruiken, maar 80 proecent ervan."

In de wet op topinkomens, de WNT-2, wordt geregeld wat leden van de Raad van Toezicht maximaal mogen verdienen. De leden van de raad in Utrecht verdienden al jaren veel minder dan leden van vergelijkbare universiteiten. De honorering bedroeg voorgaande jaren 15.000 euro per jaar voor de voorzitter en 10.000 euro voor de andere leden. Nu wordt dat 9.000 euro meer voor de voorzitter en 6.000 voor de andere leden. Wat Kellermann betreft past dat honorarium bij de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de Raad van Toezicht in Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -