RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Loopbrug bij de Weerdsluis in Utrecht weer terug op de oude plek

1/2
UTRECHT - Vandaag is de loopbrug bij de Weerdsluis in Utrecht weer teruggeplaatst. In februari werd de loopbrug weggehaald voor een opknapbeurt. Een inspectie in de zomer had aangetoond dat het draaigedeelte van de brug niet meer goed functioneerde.

Voor de opknapbeurt werd verwacht dat de werkzaamheden vier weken zouden duren. Maar tot de frustratie van omwonenden lag de loopbrug veel langer niet op de plek. Maar daar was een goede reden voor, aldus projectmanager van de gemeente Henk Beekhof. "De reling van de brug moesten we conserveren om roestvorming te voorkomen. Bij het losmaken van de reling bleek dat het op een aantal plekken stuk was." Ook gooide het coronavirus roet in het eten: daardoor was er te weinig capaciteit bij het bedrijf dat de reling zou schilderen.

De loopbrug is echt alleen een loopbrug, waarschuwt Nico Kramp, opzichter van de haven. "Mensen snijden zichzelf in de vingers door met een fiets of scooter over de loopbrug te gaan." Doen ze dat wel dan gaat de brug stuk, aldus Kramp: "De brug is hier niet voor gemaakt en doordat mensen er met zwaardere vervoersmiddelen overheen gaan, ontstaat er sneller slijtage. Dan moet de brug sneller weg voor onderhoud."

Kramp kreeg veel vragen over de brug en veel mensen vonden het niet fijn dat hij weg was. "De loopbrug wordt veel gebruikt en zit voor veel mensen in hun dagelijkse route naar bijvoorbeeld de supermarkt."

Loopbrug bij de Weerdsluis in Utrecht weer terug op de oude plek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -