Omwonenden krijgen hun zin: (nog) geen nieuwe fietsklemmen op Springweg in Utrecht

De plek waar nu de fietsen worden geparkeerd.
De plek waar nu de fietsen worden geparkeerd. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Een kleine overwinning voor omwonenden van de Springweg in Utrecht. Daar zouden morgen nieuwe fietsbeugels worden geplaatst. Bewoners van woningen in de buurt wilden dat niet en hadden voor morgen een protest aangekondigd. De gemeente laat nu weten dat er geen nieuwe beugels worden geplaatst voor er een gesprek is geweest.
Woensdag komen er overigens wel mensen van de gemeente naar de Springweg, maar dan alleen om de huidige beugels ter hoogte van de ingang naar Grand Hotel Karel V te verwijderen. Maar er worden dus niet, zoals gepland, nieuwe teruggezet tegen een muur enkele tientallen meters verderop. De gemeente wil eerst de 'alternatieven onderzoeken om vervolgens opnieuw een afweging te maken.'
De beslissing van de gemeente zal goed zijn gevallen bij de omwonenden, die voelden zich overvallen door het plan van de gemeente. En ook de uitbaters van Grand Hotel Karel V kunnen tevreden zijn. Zij zeggen zich al jaren te storen aan de chaotische toestand met alle geparkeerde fietsen voor hun ingang. De gasten van het hotel gebruiken die namelijk niet. Het hotel maakte jaren geleden al bezwaar tegen de fietsklemmen toen die werden geïnstalleerd. De rommelige ingang van het hotel zou ook nog eens onveilig zijn voor bezoekers van het hotel, aldus Leo Hollman van Karel V. "Het is meerdere keren voorgekomen dat we hotelgasten onder een fiets vandaan hebben moeten plukken, soms met ziekenhuisbezoek tot gevolg."
Hier moeten fietsklemmen komen. Dat wordt uitgesteld.
Hier moeten fietsklemmen komen. Dat wordt uitgesteld. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

OVERLEG

De gemeente, omwonenden en de mensen van het hotel gaan nu samen overleggen over een plan van aanpak waar iedereen tevreden mee kan zijn. En Leo Hollman weet nog wel een plek voor die vergadering: hij wil die met alle liefde in zijn hotel organiseren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.