Livestreams zorgen tijdens coronacrisis voor muziek in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Artiesten zagen door de coronacrisis al hun shows in één klap wegvallen. Optreden via internet is voor sommigen inmiddels de enige manier om in de spotlight te blijven en een beetje geld te verdienen. En dus klinkt er opeens weer muziek in plekken als 't Oude Pothuys in Utrecht.
Fenne Scholte is zangeres. Een paar keer per maand heeft ze optredens en wekelijks jamt ze bij 't Oude Pothuys in Utrecht. De coronacrisis gooide haar plannen mooi in de war: "Ik zou volgende week mijn eerste eigen EP op gaan nemen. Nu is de studio weer open dus we zouden het door kunnen laten gaan, maar we hebben al die tijd niet samen gespeeld. Dat zou zonde zijn van de kwaliteit."
't Oude Pothuys, dat bekend staat om de live-optredens, is sinds kort begonnen met het livestreamen van shows. "We wilden dit al eerder opzetten, maar hadden er toen niet de tijd voor. Maar nu was het geschikte moment om alles uit te zoeken," vertelt Koen Zinnemers. Op deze manier bieden ze de artiesten ook in deze tijd een podium, en door middel van een Tikkie kunnen mensen die kijken de artiesten zelfs nog een beetje sponsoren.
Livestreams zorgen tijdens coronacrisis voor muziek in Utrecht
Maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om het geld. "Het voelt zo goed om hier weer te zijn!" zegt Scholte. "Het voelt hier echt als mijn tweede thuis, want ik ken inmiddels ook iedereen hier." Zinnemers is het hiermee eens. "Voor ons is het ook fijn om weer muzikanten over de vloer te hebben, want het zijn inmiddels ook gewoon vrienden."
Op 1 juni mag ook 't Oude Pothuys met enige aanpassingen weer open. Dansen op de live-muziek zal nog even niet kunnen, maar ervan genieten op 1,5 meter afstand van anderen natuurlijk wel. "Er zullen dan maar 30 mensen binnen mogen, dus ook dan gaan we natuurlijk gewoon door met de livestreams," vertelt Zinnemers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.