Bekentenis liquidatie Cothen; maar politie zoekt nog getuigen

© Koen Laureij
COTHEN - De 20-jarige Amersfoorter die kort na de liquidatie van Cothenaar Mike Goedhart werd aangehouden, heeft een bekentenis afgelegd. Dat heeft de politie gisteravond gezegd in Opsporing Verzocht. Toch wil de politie nog een aantal getuigen spreken die meer van de zaak weten.
Mike Goedhart werd donderdagochtend 26 maart neergeschoten voor zijn woning op het woonwagenkamp aan de Ossenwaard in Cothen. Hij werkte als glaszetter en stond op het punt in zijn werkbus te stappen toen hij van dichtbij onder vuur genomen werd. Hij overleed korte tijd later.
Een voorbijganger zag dat er op het Kersenpaadje een brommer geparkeerd stond waar een man hard heen rende. Hij noteerde het kenteken waardoor de politie nog geen half uur later de verdachte kon inrekenen.
Op bewakingsbeelden van een camera in de buurt blijkt dat de schutter al om half vier 's nachts in de buurt van de woning van Goedhart was. Het lijkt er op dat er een tweede persoon bij is. De politie wil weten wie dat is.
Ook zoekt de recherche naar een specifieke getuige die rond tien voor vijf die ochtend de hond uitliet. Het is niet duidelijk of het om een man of een vrouw gaat. Het gaat om een vrij grote hond die los liep.
Ook zoekt de politie een jonge vrouw met wie de 20-jarige Amersfoorter de avond voor de moord in Cothen contact heeft gehad. Ze zou in een zwarte auto gezeten hebben, mogelijk een Audi. "Was u die vrouw of weet u met wie de verdachte contact heeft gehad? Meld het alstublieft", aldus de politie.
De politie vermoedt dat de moord is gepleegd vanwege een conflict in de relationele sfeer. De schutter en Goedhart kenden elkaar al wil de politie niet kwijt in welke hoedanigheid.
De uitzending leverde volgens de politie uiteindelijk vier bruikbare tips op die verder worden onderzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.