Geen leerlingenvervoer bij herstart Voortgezet Speciaal Onderwijs in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Voor ouders van 309 Utrechtse kinderen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) wordt het puzzelen tussen 2 en 12 juni. Er rijdt dan namelijk geen leerlingenvervoer voor kinderen van twaalf jaar en ouder.
De gemeente Utrecht heeft de ouders in een brief gevraagd het vervoer zelf te regelen. De uitdaging om het leerlingenvervoer in gang te zetten is op korte termijn te groot voor de gemeente en vervoerder Willemsen de Koning.

RICHTLIJNEN

Dat komt volgens wethouder Anke Klein door twee dingen. Ten eerste zijn scholen op veschillende dagen en tijden geopend, dat maakt het plannen lastig. Daarnaast zijn er richtlijnen nodig van het RIVM om kinderen van twaalf jaar en ouder te vervoeren en die zijn er nog niet. Het gaat bijvoorbeeld over de vraag hoeveel leerlingen er per busje vervoerd mogen worden en of ze mondkapjes op moeten.
"Alleen met goede richtlijnen kan het vervoer op een veilige manier plaatsvinden, voor zowel kind, ouder als chauffeur en hun omgeving", schrijft wethouder Klein in een brief aan de gemeenteraad. Omdat ze zonder richtlijnen geen roosters kunnen maken, chauffeurs in kunnen huren en mogelijke aanpassingen in de busjes kunnen doen is besloten ouders zelf hun kinderen te laten brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.