Tramaanslagpleger Gökmen T. schuldig aan verkrachting, extra celstraf niet mogelijk

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft Gökmen T. schuldig bevonden aan de verkrachting van zijn toenmalige vriendin. De 38-jarige man, die eerder dit jaar al tot een levenslange celstraf werd veroordeeld vanwege de tramaanslag in Utrecht, moet het slachtoffer bijna 10.000 euro schadevergoeding betalen.
De rechtbank vindt de ernst van de verkrachting en de manier waarop die heeft plaatsgevonden rechtvaardiging voor een stevige gevangenisstraf, maar omdat T. al is veroordeeld voor een levenslange celstraf, is alleen een schadevergoeding toegekend.

VERKRACHTING

Volgens de voormalige vriendin van T. kwam hij in de nacht van 10 op 11 juli 2017 twee keer langs, tussendoor kreeg hij ruzie met een buurjongen. Die ruzie was een mogelijke aanleiding voor agressie en de verkrachting.
Volgens de vrouw was T. onder invloed en dwong hij haar tot orale seks, zo vertelde ze tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden. Hij zou de vrouw op verschillende manieren hebben verkracht en over haar heen hebben geplast. Een paar dagen na de verkrachting deed de vrouw aangifte.

OM

T. is eerder dit jaar al tot een levenslange celstraf veroordeeld voor de tramaanslag van 18 maart 2019, waarbij vier mensen om het leven kwamen. Daarom was het voor het OM niet mogelijk om een extra straf te vragen. De ex van T. vroeg daarom om een schadevergoeding van 29.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.