RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kleuter met huissleutels speelt heldenrol bij woningbrand

1/2
WOERDEN - Een jongetje van vier jaar heeft erger voorkomen toen er vandaag brand ontstond in zijn woning aan Het Spaarne in Woerden.

Samen met zijn moeder was de kleuter boodschappen aan het doen. Thuis stond er nog een pannetje op het vuur. Buren ontdekten even later dat er sprake was van brand en maakten hier melding van. Het appartement stond vol rook, maar de brandweer kon er niet in. Daarom werd de bewoonster gebeld, die dus met haar zoontje een paar straten verderop boodschappen deed.

De moeder koos volgens de politie voor de oplossing die haar het snelste leek: ze stuurde haar zoontje om op zijn fiets zo snel mogelijk de sleutels aan de brandweer te overhandigen. "Jij was de held van de dag", schrijft de politie Woerden op Instagram. "Nadat we je moeder hadden gebeld kwam jij als 4-jarige, op je stoere fiets, de straat in scheuren om de sleutels van de woning te brengen. Door deze actie heeft de brandweer snel de deur kunnen openen."

Als bedankje mocht de jongen bij de auto's van de politie en de brandweer kijken. Als klap op de vuurpijl kreeg hij een knuffelbeertje.

 De kleuter bij de brandweerwagen. De kleuter bij de brandweerwagen. | Foto: Politie Woerden

De brandweer heeft het trappenhuis en de woning geventileerd. De brand trok veel bekijks van omwonenden.

 Brandweer bij de woning. Brandweer bij de woning. | Foto: Egberts Media


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -