Margreet op anderhalve meter: Overvechtse sportschool geeft les in tuin

Margreet is bij een buitentraining in Overvecht
Margreet is bij een buitentraining in Overvecht © RTV-Utrecht
UTRECHT - Sinds vorige week gaat Margreet op bezoek bij oude bekenden. Zeven weken lang kijkt ze hoe zij zich staande houden in de veranderde wereld. Waar doen de coronamaatregelen het meest pijn en welke nieuwe routines houden mensen erin, omdat ze eigenlijk best fijn zijn?
Vandaag is Margreet in de Utrechtse wijk Overvecht. Twee jaar geleden huurde ze er een tijd lang een flat en leerde de wijk van binnenuit kennen. Ze kwam toen in de worstel- en kickboksschool van moeder en zoon Jamna en Adam. De twee zijn fanatieke worstelinstructeurs die als extraatje levenslessen doorgeven aan kinderen uit de wijk. Maar sportscholen zijn nog steeds dicht en dús bedacht de familie iets anders.

SPORTSCHOOLTUIN

Stichting Overfit, zoals hun sportinitiatief heet, houdt nu de sportlessen buiten: In de tuin van het ouderlijk huis! En dat bevalt opvallend goed. Adam: "je moet er het beste van maken. We horen van ouders vaak dat de kinderen binnen echt 'stuiteren' en helemaal hyper zijn. Die moeten eruit. Zeker als ze normaal vijf keer per week bij ons trainen, moeten we ze nu ook iets bieden."

GEZINNEN HEBBEN HET ZWAAR

Volgens moeder Jamna hebben sommige gezinnen in de wijk het zwaar: "We hebben app groepen met moeders onder elkaar. Humor houdt ons op de been, maar het is vaak echt wel moeilijk zo met het hele gezin in de kleine huizen die Overvecht heeft. Mensen snakken ernaar dat de scholen weer open gaan."
Wat de kinderen die nu in de tuin trainen het meest missen? "Stoeien", lacht Saffa. Trainingsmaatjes Noor en Sieb vullen aan dat ze graag de mat weer op wil: "sparren, vechten, écht weer samen sporten". Helaas laat dat nog even op zich wachten, maar er wordt gelukkig op steeds grotere schaal weer buiten gesport. Wat Adam betreft kan het sporten in de sportschool niet snel genoeg weer beginnen: "Ik mis zelfs een klap in mijn gezicht!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.