Ontmanteld drugslab ontdekt in Kockengen

© Landelijke Eenheid
KOCKENGEN - De politie heeft dinsdag aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. Dat maakt de Landelijke Eenheid vandaag bekend. De schuur is in het verleden gebruikt als drugslab voor de productie van amfetaminepasta. De 75-jarige bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde, is aangehouden.
De politie kwam de locatie op het spoor tijdens het lopende onderzoek naar de productie van amfetamine in in een pand in Overberg. Op 18 maart ontdekte de politie daar een groot lab nadat de 51-jarige eigenaar van de woning was aangehouden met een auto vol spullen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De auto bleek achteraf ook nog eens gestolen te zijn.
In Overberg werden 2000 kilo grondstof voor de productie van amfetamine en 1,5 miljoen xtc-pillen met een straatwaarde van 4 tot 6 miljoen euro aangetroffen. De woning is inmiddels door de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor een jaar op slot gezet.
In Kockengen trof de politie vooral gasflessen, vaten en tankcontainers aan met daarin in totaal bijna 10.000 liter giftige stoffen die als restmateriaal overblijven na de productie synthetische verdovende middelen.
Burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht vindt het drugslab in zijn gemeente onacceptabel. "Ik heb daarom besloten de schuur per direct te sluiten om de openbare orde en veiligheid in en rond het pand te herstellen. Dit moet een duidelijk signaal zijn naar diegenen die zich bezighouden met dit soort praktijken."
Reinders roept inwoners op zich te melden als ze vermoedens of verdenkingen hebben over dit soort labs. "Ik begrijp dat dit eng kan zijn, maar dat kan ook anoniem", aldus de burgemeester. "Ondermijning vraagt continue aandacht. Daarom is van het belang dat inwoners alert zijn om ons helpen dit aan te pakken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.