RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Agressieve buizerd maakt oprijlaan geitenboerderij Hoogland onveilig

HOOGLAND - Werknemers van een geitenboerderij in Hoogland ziin meerdere malen aangevallen door een agressieve buizerd. Eťn van hen, Jeroen van 't Klooster, liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd op.

Van `t Klooster werd van achter aangevallen op de fiets onderweg naar zijn werk op geitenboerderij Breevoort aan de Slaagseweg. Het beest zette de aanval in op de oprijlaan naar de boerderij. Bij behandeling door de dokter werden vier wondjes in zijn kruin gevonden. "Hij heeft me die dag tot bloedens toe geraakt. Het was ook een flinke klap", zegt Van 't Klooster.

De buizerd had al vaker schijnaanvallen uitgevoerd en had hem ook al twee keer eerder echt geraakt. Ook twee andere collega's werden op de korrel genomen, maar zij kwamen met de schrik vrij. Toch heeft boer Jos Tolboom nu wel waarschuwingsborden op de oprijlaan gezet. En Jeroen neemt nu een fietshelm mee naar zijn werk.

"Sindsdien heeft hij ook niet meer aangevallen", zegt hij. "Laatst zag ik zijn schaduw nog wel en hoorde ik hem krijsen, maar hij deed gelukkig niks meer."

Buizerds met nesten vallen vaker mensen aan als zij te dicht in de buurt komen. Zij proberen dan hun nest te beschermen. Vandaag was het volgens Omroep Zeeland ook al raak in Krabbendijke, waar een hardloper werd aangevallen. In Woudenberg was het de afgelopen jaren elk jaar weer onveilig op dezelfde plek door agressieve vogels. En in Utrecht waren het een paar jaar geleden juist een paar opgefokte kraaien die een park op stelten zetten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -