RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gewonde bij azc Utrecht werd zwaar mishandeld met voorwerp

1/2
UTRECHT - Bij het asielzoekerscentrum aan de Joseph Haydnlaan in Utrecht is vannacht een man ernstig gewond geraakt door mishandeling. De politie ging in eerste instantie uit van een steekincident, maar stelde later dat het slachtoffer is geslagen met een voorwerp.

Twee verdachten van 17 en 18 jaar zijn vrijwel meteen aangehouden. De 17-jarige jongen is een bewoner van het amv-centrum aan de Joseph Haydnlaan, een opvang voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. De andere verdachte en het slachtoffer zijn niet gelinkt aan het azc in Utrecht, volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Het slachtoffer lag vannacht op een grasveldje vlakbij het asielzoekerscentrum. De politie zette de omgeving af voor onderzoek. Voor het incident werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer moest met spoed naar het ziekenhuis.

De aanleiding voor het geweld wordt onderzocht. Er gaan verhalen dat de drie het al bij station Utrecht Centraal met elkaar aan de stok hadden. De politie kan alleen melden dat een ruzie tussen een aantal mannen escaleerde tussen 00.00 uur en 01.00 uur. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. De politie roept getuigen op om zich te melden.

 | Foto: Michiel van Beers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -