RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Baarn schuift beslissing cultuurhuis weer voor zich uit


BAARN - Opnieuw is er geen beslissing genomen over een nieuw cultuurhuis in Baarn. De gemeenteraad gaf wethouder Prakke woensdagavond huiswerk mee: in december wil de raad een keuze kunnen maken uit drie uitgewerkte varianten.

Wethouder Prakke: 'Mijn voornemen is om volgende week met alle belanghebbenden op de Brink om tafel te gaan.'


In het cultuurhuis moeten naast een theater ook een bibliotheek en de Volksuniversiteit Baarn komen. Prakke stelde namens het college voor om theater De Speeldoos te verbouwen. Dat plan ligt in december nog steeds op tafel. De andere varianten zijn twee nieuwbouwlocaties aan de Brink in het dorpscentrum. Een van deze plekken is al in het bezit van de gemeente, de andere is het 'Arcadeplan', een idee van een ondernemer voor een gloednieuw cultuurhuis.

 Het arcadeplan. Het arcadeplan. | Foto: JeeGee Vastgoed

Dat er woensdagavond geen beslissing zou vallen kondigde zich vorige week al aan. Wethouder Prakke zit nu zo'n twee maanden op zijn post. Hij had ongetwijfeld gehoopt om dit al sinds 2016 lopende dossier af te sluiten, maar hij moet nog even geduld hebben.

Prakke zit niet bij de pakken neer. "We hebben een lastige afweging gemaakt en een voorstel gedaan waarvan we dachten: dit is op dit moment het juiste. Maar de gemeenteraad heeft een andere afweging gemaakt en dat is ook prima."

 Theater De Speeldoos wordt als het aan wethouder Prakke ligt verbouwd tot cultuurhuis. Theater De Speeldoos wordt als het aan wethouder Prakke ligt verbouwd tot cultuurhuis. | Foto: RTV Utrecht / Joost Danvers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -