RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse raad geeft groen licht voor financiering verbouwing Bonifatiuscollege

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad zal vanavond akkoord gaan met een plan om de verbouwing van het Bonifatiuscollege te financieren. Dat blijkt uit het debat vandaag in de raad. Het gebouw van de middelbare school is gedateerd, bovendien is het te klein. De school wil daarom verbouwen.

Binnen de onderwijsbegroting is er te weinig geld voor het project. Daarom kiest wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) voor een slimme oplossing. De huidige verouderde gymzalen in het hoofdgebouw worden gesloopt. De school wil nieuwe gymzalen bouwen op het dak van het schoolgebouw voor de brugklassers aan de andere kant van de straat. Daardoor ontstaat elders op het terrein ruimte om nieuwe klaslokalen te bouwen. Maar er ontstaat ook ruimte om woningen te bouwen en dat levert geld op. Met dat geld kan vervolgens het gat in de onderwijsbegroting gedekt worden.

WONINGBOUW
De renovatie van het hoofdgebouw zal vanaf juli 2020 van start gaan. In het voorjaar van 2022 moet het werk gereed zijn. Wat voor woningen er op de vrijgekomen grond moeten komen is nog niet duidelijk.

De raad beslist pas vanavond definitief over het voorstel. Dat komt door de coronamaatregelen. Er wordt vanaf vanmorgen vergaderd door de gemeenteraad. Vanwege de 1,5 meterregels kan echter niet de volledige gemeenteraad bij elkaar komen. Daarom wordt met slechts met een deel van de raadsleden vergaderd. Vanavond wordt er gestemd, en daarna is het plan pas definitief.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -