RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht onderzoekt voerverbod eenden in strijd tegen rattenoverlast

UTRECHT - In de strijd tegen ratten onderzoekt de gemeente Utrecht of het voeren van eenden of andere dieren verboden moet worden. Het is een van de onderdelen van de campagne 'Rat in je stad, zo voorkom je dat'. De campagne is opgezet door woningcorporaties, de GGD, het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen, de Dierenbescherming en Universiteit Utrecht.

In de campagne staat samenwerking centraal. Samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden wil de gemeente de overlast van de knaagdieren in de stad bestrijden en voorkomen. Wethouder Kees Diepeveen (openbare ruimte): "Door de stad schoon en gezond te houden, voorkomen we overlast van ratten. Met deze campagne willen we hierover meer bewustwording creëren. We kunnen de rattenpopulatie alleen beheersen als iedereen meedoet en zijn verantwoordelijkheid neemt. Deze gezamenlijke campagne is daar een mooi voorbeeld van."

Reijnder Jan Spits van woningcorporatie Portaal Utrecht sluit zich daarbij aan. "Als woningcorporaties in de stad werken we graag met de gemeente, bewoners en andere partners samen aan het voorkomen van rattenoverlast. Door nu extra te investeren in preventie voorkomen we later nog meer kosten en een verminderde leefbaarheid in onze wijken. Samen met onze bewoners moeten we hier volop op inzetten."

Maar zomaar gif strooien gaat niet gebeuren. Volgens de Dierenbescherming zijn ratten intelligente en sociale dieren. "Hen zonder pardon opruimen, zonder de bron van de overlast eerst aan te pakken, is onnodig wreed. De inzet van de gemeente op publieksvoorlichting over een schone stad, waar ratten veel minder de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot plaag, kan veel leed voorkomen", zegt Gemma Willemsen van de Dierenbescherming.

Alleen als het op een plek volledig uit de hand loopt door ratten, mag chemisch worden bestreden, is nu de afspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -